17 juni 2011

Imorse var vi som sagt till specialistmödravården för ett samtal med en doktor.. Jag hade tydligen anledning att vara nervös..kände på mig att nåt skulle bli fel.. O så var det!
När jag var på återbesök på samma ställe, med en annan doktor, så frågade jag speciellt ang. nästa förlossning. Hur blir det då? Är det riskfritt att föda vaginalt igen? Får jag välja på vaginalt och snitt?
Hon svarar då att nejnej, du föder inte vaginalt igen. Det kommer att förvärra bara och bli minst lika stor bristning som denna gång. Du får ett planerat snitt och kommer att få gå hit till spec-mvården innan och få ett datum och information.
Yeah right...det var inte fullt sååå enkelt idag vill jag lova. Denna doktorn hade ju "glömt" att nämna detta i min journal..så han jag var hos idag påstod att säger nån så så skriver man alltid med det i journalen så att alla andra kan se det ifall man inte träffar samma. Såklart! Men hur ska jag kunna veta om hon skrev det eller inte..hon sa det till mig men imorse kändes det som jag inte var trodd alls...
Sa till han att jag är ju till 100% inställd på ett snitt och det skulle bli väldigt jobbigt psykiskt att ställa om sig på vaginal förlossning.. Dessutom vill jag INTE vara med om samma sak en gång till...med risk för att det bara förvärrar. Vilket han sa att det inte behövde göra...men om..om...
Jag är inte alls rädd för förlossningen i sig...utan det som kan hända sen..
Vet ju att ett kejsarsnitt på långa vägar inte är riskfritt..herregud. Kanske inte heller det bästa för barnet, vad vet jag men va fan. Mår jag bra..så mår mitt barn bra. Så resonerar jag.
Han frågade om jag ville fundera lite på saken och återkomma...då blev jag skitstressad och bröt ihop en stund..
Då sa han ganska direkt..men du, vi gör så. Vill du ha snitt så gör vi så!
Gött att du fattat de nu...pucko.
Fick med mig lite info från barnmorskan tillsammans med ett datum för inskrivning och ett för operationen.
Hade noll frågor..var ganska tm i huvudet men jag lär nog ringa ett par gånger med frågor kan jag tro.. :)
Det brukar ju komma efteråt! Fick datum på en fredag...som vi absolut inte trodde. Min barnmorska på mvc sa att de snittar inte på fredagar..o hon trodde inte att de gjorde det torsdagar heller men men.. En fredag blev det!

Den 17 juni 2011 ska vi föda vår andra son till världen!! :) Underbart ska det bli!


Nykläckt bebi som snart ska bli storebror!! :)

♥♥♥


Kommentarer
Postat av: Anna

Va skönt att allt löste sig Tess! Visst är det jobbigt att gå igenom samma sak om och om igen för alla läkare. De hinner ju uppenbarligen inte att läsa journalerna ändå. För mig o Maja var kejsarsnitt perfekt, som jag sagt tidigare. Hon var ju mycket piggare än Ebba var när hon kom ut. Saknar dig mycket! Du kan väl kika förbi om du är nere på stan. Då kanske vi kan luncha om du orkar. Kram Anna

2011-04-27 @ 19:39:52
Postat av: Anette & Nellie

Förstår att du känner oro, men det kommer bli så bra så. Nellie kom ju med akut snitt och allt bara flöt på efteråt oxå. Kram på dig.

2011-05-02 @ 15:19:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide