Try it you´ll like it...

Den 2011-03-31, kl 21:58:48
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Det här är verkligen guds gåva till gravida med halsbränna och sura uppstötningar!!!! Oh my good säger jag bara. Jag är som en ny männsika!! Äter precis vad jag vill och dricker precis vad jag vill. Känner ingenting! Helt underbart!! :):)



14 tabletter kostar ca 100:- men det är värt varenda krona sålänge jag slipper halsbrännan..och slipper käka tuggtabletter stup i kvarten! Så det så!!




Bättre!!

Den 2011-03-31, kl 13:48:04
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Theo använder det uttrycket lite då och då..låter jättekul. Som när man har torkat en snorig nära eller tagit bort kladd från händerna. Då säger han -Bättre!! :) Hahaha..våran lilla sötis!
Jag är också bättre nu.. Mår mycket bättre mot vad jag har gjort. Shit vad skumt att man kan bli så sleten och däckad av vanlig förkylning...för influensa tror jag inte att det var/är. Har ju inte haft feber mer än igår ett par timmar..o då "bara" 38grader...
Har haft Theo på dagis 2 dagar och det har varit guld.. Tacka gud för dagis!! :) Idag fick han vara hemma men det har gått jättebra..förutom att han totalvägrade att gå ut. INTE!!! Säger han..och det går inte att få på han en pinal. O sjuk o trött som man är så ger man med sig..orkar inte!!!
Hade tänkt att åka till Pekås och sen till Apoteket där jag ska hämta ut en baby-box med lite gratisprodukter.. :)
Men fick åka efter maten..när Robin kommit hem. Jag fick iaf ut han på eftermiddagen så vi fick lite luft!

Han har varit jätteduktig och hjälpt mig att så lite frön som förhoppningsvis ska bli blommor till sommaren.. Hahha,,,,vi får se! Det var iaf kul att greja lite. Sådde även lite persilja och ikväll har jag sått tomater.
Blir inget bildbevis förrän det har kommit upp nåt grönt ur jorden...


När man är hemma utan barn har man det riktigt städat. Detta var igår..såhär ser det INTE ut idag! ;)


Lite påskliljor. Teté-a-teté.



Passade på att vattna alla orkideér. Börjar bli riktigt varmt och soligt i fönstrena så nu blir det att vattna aningens oftare. Alla utom en stackare blommar eller har knoppar på väg ut. Roligt!!! :)

Imorgon blir det jobb igen..skönt att vara tillbaka i det vanliga livet! :)
Är ledig helgen så det blev en dags jobb denna vecka..haha..skumt. Men så kan det gå.
Har mycket roligt som händer i helgen så det ser jag fram emot!! :)




Me and my belly... V.28

Den 2011-03-31, kl 13:43:21
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Inne i vecka 28 nu...har stått still ett tag men sen förra veckan tycker jag att magen växt en del. Bebis rör sig så jag mår illa till och från..ahha. Ibland tror jag banne mig han ska trycka sig ut genom skinnet...han liksom sparkar och sliter från alla håll och kanter..samtidigt! Minns inte att det var så med Theo men jag kan ha fel. Många hjärnceller som förvann vid den förlossningen. :)
Vägde mig förut men vågen är ju liiite knas..men har gått upp nåt kilo till.. Får se mer exakt när jag ska till bm nästa gång. I vecka 31 eller 32... Väntar även svar ifrån Specialistmödravården dit jag ska komma och diskutera vårt planerade snitt. Vill ah det gjort så snart som möjligt..blir lite smått ivrig över att få ett datum. Ska bli roligt!!
Sen har man ju en massa praktiska frågor..hur det går till, vad händer efter, hur länge blir man kvar osv osv...



V.28 (27+3)

När jag väntade Theo var jag inte sjuk en enda dag. Nu har jag varit genomförkyld i några dagar och shit vad det tar på kroppen.. Har varit helt slut!!
Nu har jag tack och lov blivit bättre och imorgon ska jag jobba. Så nu ska jag soooova bort det sista av förkylningen..hmm..ingen risk men man kan väl försöka! :)


Vår!!!

Den 2011-03-29, kl 14:34:02
Filed in Allmänt | Kommentarer: 2

Gud vad härligt med vår. Det kom lite snö under natten men vad gör det? Allt är ju borta nu så... :)

Vårtecken i vår trädgård...







Igår gav jag mig på att beskära och klippa ner lite växter..herregud. Hahah..har ju ingen aning men jag har kollat upp ordentligt hur jag ska göra så det blir nog bra med det!
Man måste ju lära sig!!! :)
Har nu kollat upp några fler växter o ska ta mig ut en stund. Måste ju få lite frisk luft!
Är hemma och är sjuk..Theo är på dagis. Får man göra så?? Hmm...tror det men man vet ju aldrig. Kände iaf att jag behöver vara hemma själv annars är det ingen idé..är hemma imorgon också.
Tappade en av mina fina ljuslyktor i golvet förut...så jävla klantig!!! Det är inte dne första som går sönder...åhhh vad tröttsamt. Får leta efter en likadan men tror inte jag kommer hitta tyvärr..så äre.
Men är iaf väldigt sugen på att köpa nya inredningssaker till hemmet så det kanske blir nåt helt nytt istället.
Finns mycket fint i butikerna nu.. Village har sååå myclet fint att jag skulle kunna handla för flera tusen..usch o fy, det ska jag inte göra!! :)


Ibland tar krafterna slut...

Den 2011-03-28, kl 13:20:12
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

...o det har de nu gjort! Är såå jävla slut! Genomförkyld och täppt i hela huvudet! Hade jättesvårt att somna igår och har vaknat titt som tätt hela natten. Vaknade imorse helt genomtät och kunde knappt andas. Svårt att svälja och som knivar i halsen... Nu känner jag mig aningens febrig också..får kolla upp det.
Har ju ingen lust att vara hemma imorrn men det kanske är bäst..inte roligt att jobba när man är såhär sjuk. Tycker de e jobbigt nog när jag inte är sjuk... Börjar bli riktigt less förövrigt också..känner mig klumpig och har ingen ork me nåt.. Fast, jag gör ju grejer hela tiden ändå. Mitt liv står liksom inte still bara för att jag inte orkar..måste ju handla, städa, tvätta, ta hand om Theo framförallt ändå!
Stor skillnad mot förra graviditeten..då var jag pigg dessa veckor. Nu går det käpprätt neråt..räknar ner till den dagen jag får gå hem. Samtidigt inte för jag undrar ju hur jobbigt det kommer bli att vara hemmaa med Theo så mycket när jag bara blir större och orken mindre.
Han är fruktansvärt klängig på mig och slår och har sig. Gnäller och gråter för precis allt!! Har ju trott att han börjar bli sjuk igen men inser att det inte alls är så..utan bara att han känner på sig att nåt är på gång.
För han är inte alls så mot Robin. Igår fick jag inte lägga honom utan det skulle pappa göra. Skönt, tänkte jag då! :) Så han har nån slags hatkärlek till mig just nu..hoppas det går över fort!!!

Idag har vi iaf varit ute..även om det tog ett jäkla tag att komma ut..o cyklad på hans trehjuling! Det var skoj!!
Han kan trampa men har inte fått in den riktiga tekniken. Det är ju så grusigt också så lite svårt att ta sig fram, men snart så!! :)


Zzzz...

Den 2011-03-24, kl 20:20:14
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Skulle vilja sova som Törnrosa...i 100år o vakna upp pigg som en mört! :)
Var ju faktiskt barnledig hela helgen..typ. Men på nätterna iaf! :) Sov tyvärr inte så bra ändå..blev sent båda kvällarna och vaknade tidigt. Typiskt men men..
På lördag är vi bortbjudna till vänner och då blir det säkert sent och på söndagen ska jag iväg till barnmässan. Vet inte om jag ska orka ta med Theo än..hmm....tveksamt men jag får se. Finns ju lite roligt för han också men jag börjar jobba 12.30 så ska gå igenom relativt snabbt och med en 2åring så går ingenting snabbt...eller smidigt!
Nu kommer suget igen...på äppeljuice. Kunde inte motstå i affären förut så var tvungen att köpa. Fan..får mest ont i magen men jag är såå törstig och det är så gott!!!! :):)

Nu är det dags att ta fram en massa trädgårdstidningar och planera lite för vår trädgård. Hur, när vad ska beskäras...och så vidare.. :) Kan bli intressant..haha..men det är väl bara att lära sig!


V.27

Den 2011-03-23, kl 21:42:29
Filed in Allmänt | Kommentarer: 3

Tycker som alltid att det går fort..men när jag idag fick frågan om hur länge det är kvar och svarade 3 månader så kändes det som väääldigt lång tid. 3 hela månader...kommer förhoppningsvis gå fort de sista veckorna på jobbet. Men jag är skittrött när jag är där. Kroppen känns som 70 år gammal och jag vaggar fram..men bara om jag har en dålig dag. Blir mer o mer såna..när ischiasen gör mig påmind och ryggen värker.
Tror jag börjar få lite vätska i kroppen också..vaderna pulserar när jag kommer hem. Men..jag har tur som kan gå hem 2 månader innan. Behöver verkligen det!! 
När jag väl gått hem är det ju vår och det behövs lite omtanke i trädgården. :):) Inte sagt att jag ska ligga på alla fyra tills jag ska föda men jag kan ju greja lite varje dag iaf..om jag orkar och känner för det! :)
Har en del planer iaf...sen får vi se hur det går me det! 

Tycker inte jag har några extrema komplikationer, eller vad man ska kalla det, under graviditeten. Mår hyfsat bra.. Man gillar liksom läget för man vet att det går över så fort liten tittat ut. Men det jag känner av just nu är:
Halsbränna och sura uppstötningar
En hel del sammandragningar, speciellt på jobbet på eftermiddagen och när jag kommit hem.
Sendrag på de mest konstiga ställen men mest i vaderna
Nästäppa...börjar bli riktigt störande. Sover sämre då..men får ta nässpray när det blir som värst.
Andfådd, av minsta lilla ansträngning
Ont i ryggen, både av scoliosen och känningar av ischias. 
Lite hjärtklappning...absolut inget farligt! Känns som att jag är nervös eller nåt. När hjärtat slår så hårt att det känns som det ska hoppa ur kroppen på en.

Jaja nog med klagande.. ;) Såhär ser man ut nu:



 
                Lillebror V.27 (26+0)                                                Storebror V.27 (26+3)         

Magarna är ganska lika nu..liite högre denna gång och liite större. Känns det som iaf. :) 

♥            
 


Pimp my room.

Den 2011-03-20, kl 21:33:51
Filed in Allmänt | Kommentarer: 5

Har fixat i Theos rum igen.. Beställde lite WallDeco på Panduro som blev toppen. :)
Riktigt nöjd med resultatet!!! :)


Blev lite bättre än en tråkig helvit bräda...


Vad tycks?! :)


Leklandet!

Den 2011-03-20, kl 21:28:25
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Idag gjorde vi Leklandet.. Kidsen älskade det!! :) Åka mera åka mera, sa Theo hela tiden! Hade knappt tid att fika...som i vanliga fall är hans favoritsyssla.
Jag försökte hänga på så gott jag kunde...trots en mage som gör mig lite osmidig..minst sagt.
Såhär kul hade vi iaf...


Undra vem som är räddast..Micke eller Levi?! :)


Hej vad det går!



Oj vad rädd jag var..haha.. Tur Theo höll mig i handen.. ;)


Lite balansgång!


Mina små troll!!


Finaste...


Polarna...


I bollhavet med motter Via.


Så kan det gå...

Den 2011-03-20, kl 10:19:52
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Theo ramlade från trappen ner på plattorna häromdagen... Det slutade såhär:


Innan...


Precis efter...


Med sårskorpa över näsan och under.

Tur det inte är dags för fotografréring på dagis eller nåt..haha..

Idag ska vi åka till Leklandet och ha roligt!! Vi blir några stycken så det blir väl en eftermiddag. Tur att Robin är med så jag slipper krypa runt där med mage..känns inte såå smidig. Syster ska med också så då får hon också leka med kidsen. :)

Igår hade vi tjejkväll emd tacos och spel..pratade och pratade. Det var välbehövligt och hade kunnat vara uppe hela natten och pratat men men. Sova bör man annars dör man.
Jag hade sendrag hela kvällen. Görskumt!! Eller inte..för det är ju sånt man får med graviditeten men ändå. Det var inte i vaderna utan i ena fingret och andra handen. O sen i båda låren på baksidan..haha..
Var tvungen att googla det och man skulle få i sig mer kalcium och magnesium, så jag svepte ett glas mjölk. När jag sen skulle sova hade jag sån halsbränna att jag fick ta en tablett..låg och rapade o hade mig. Usch!

NU ska jag....nog....gå ut och putsa fönstrena på utsidan. Iaf på ena sidan huset, på andra kommer jag inte fram för all snö! Shit..när ska detta töa bort! Känns som att snöhöger utanför vårt v-rums fönster kommer vara borta till midosmmar. O det är lång tid de! Får nog bli skottkärran och lassa till gatan eller nåt. Vi ska ju bygga trädäck snart! :)  Men vi insåg att det blir liite längre fram och att vi satsar på en bättre trapp och tak över ytterdörren först. Det är ingen snö där och varken tid eller pengakrävande. :) Passar bra... Tid och pengar är väl alltid nåt man vill ha mer utav!
Ska bygga tak till förrådet så att vi kan ställa cyklar och först och främst barnvagn där! Blir toppen!! :)


V.26

Den 2011-03-19, kl 15:45:08
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Då var man inne i en ny vecka..o tänk..imrogon går jag in i V.27..har liksom inte hunnit med denna vecka. Men ett kort innan Robin for iväg hann vi med..dock lite knepigt men men. De får gå!
Bebben knööör och knör i min mage och jag känner tydligt när han spänner ut foten eller handen. Nåt spetsigt är det iaf.. Det är gött..gör inte alls ont och inga sparkar i revbenen, än.
Jag är enormt kissnödig hela tiden..men kan bero på att jag är så jäkla tördsig hela tiden! :)
Äter mycket..och ofta. Är mycket mer hungrig denna gången..men röt mig säkert mer också.
Jag har fått beviljat havandeskapspenning!! :):)::) Är väldigt lättad..trodde inte jag skulle få. Eller jag var inställd på det för att inte bli alltför besviken. Det lönade sig och nu är jag jätteglad!! Det betyder att Theo får gå kvar på dagis 15timmar tills lillebror tittar ut. :) Det är egentligen det bästa..så han slipper gå hemma med en trött mamma som inte orkar gå ut..och hitta på saker. Han får leka med sina kompisar och får lite miljöbyte!
JAg i min tur får vila!!! Det är mycket värt de 15timmarna.. Ska bli hur gött som helst! Då kan jag ägna mig åt Theo resgten av dagen sen.
KÄnner av ischias när jag står och går mycket..vilket jag gör typ..hela tiden! Blir extra jobbigt att stå på stegar och så..då hugger det ordentligt i ena skinka..haha..måste se görsköj ut om man går bakom mig. Men men..inte så mycket att göra åt. Halsbränna och sura uppstötningar hälsar på titt som tätt. Så drygt men jag äter mina Rennie så går det över för en stund iaf. :)


V.26 (25+2)


Dags?!

Den 2011-03-19, kl 15:35:03
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Ja det kanske är dags för en uppdatering här..har tänkt på det hela veckan men jag har vart så jäkla trött och Robin har varit på kurs.. Jag har mest jobbat hela veckan. Igår var vi ute med jobbet på afterwork. Åt lite gött och spelade bowling..jag kom 2a..!!! Har väl aldrig hänt förut..haha.. Kanske berodde på att jag var den enda som var nykter! :) Det var hursomhelst jättetrevligt!! :)

Theo sov hos Farmor och Farfar och somnade 21.45..vet inte vad det är med han. På torsdagen somnade han strax efter 21...efter att ha försökt lägga han i 2 timmar. Skumt.. Men är väl nån knasig tillväxtperiod som ställer tet! Hämtade hem han på förmiddagen och sen åt vi pannkakor. Det gick ner 2 stycken innan han var mätt. :)
Han verkligen älskar pannkakor. Blev några över som jag tänkte han och Levi kunde äta imorgon men de ligger kvar i kylen. Typiskt! Theo och Robin åkte nämnligen till värmskog förut och ska sova där till imorgon.
Blir skoj för papporna att vara ensamma med barnen. ALLTID när vi är där så är det jag och Linda som har full fokus på ungarna.. Killarna gör lite som de vill..haha.. Men nu så blir det ingen öl... o en massa lek istället! ;)

Linda kommer hit efter jobbet och resten av tjejerna kommer 18..då blire tacos-mys och spel. Revansch ska det bli!!! Jag och Frida är laddade.. ;)
Ska bli gött o prata en kväll..fan man hinner ju ittna!!! Blir galen på att dagarna går så fort!! Och tiden..herregud tiden. Jag har gjort typ ingenting nu i 2 timmar. Skulle städa och greja...kanske tom putsa fönstrena..hmm...men om jag skyndar mig nu så kanske jag hinner ändå! Ska bara...bara...bara...


Zappar..

Den 2011-03-15, kl 21:45:59
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Zappar mellan Desperate Housewifes och ett inspelat program av Big Brother. Är trött och ryggen värker.
Går hemifrån 8 imorrn för att hinna till dagis och sen jobb. Blir att förbereda inför morgondagen.. Robin ska på kurs i 3dagar så jag är home alone med min lilla prins. Farmor kommer och är barnvakt när jag jobbar sent. :)


Melodifestivalen!!

Den 2011-03-13, kl 11:10:05
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Igår var jag och Robin hemma hos Camilla och Erik o tittade på finalen av Melodifestivalen..eller ja. Robin och Erik förfestade kan man säga. :/ Inte såå intresserade av the music men vi tjejer tyckte det var bra!
För en gångs skull så gillade jag alla bidraget..typ. Tyckte det mesta var bra men att Erik Saade vann är ju katastrof!! Jäklar så dålig låt.. Han kan tacka sina fjortis-fans för den segern. Det kommer aldrig hålla sen...
Tänk er fjortis-tjejer. De har ingen som helst koll på pengar och ringer och smsar om vartannat. Jag vågar inte ens tänka på hur många gånger var och en har röstat på denna Erik Saade. Det blir nog dyrt för mami och papi när mob-räkningen kommer. :)
Vi vuxna som har lite mer penga-förståelse kanske röstar på den låten vi gillar. Kanske..i stora finalen. EN gång räcker. Där har vi anledningen till att inte tex The Moniker vann.
Nu kom jag på nåt helt fantastiskt!! Man skulle göra så att man endast kunde skicka en röst per mob-telefon/vanlig telefon. Då blir det ju rättvist!! Eller hur?! Tråkig att allt handlar om att tjäna pengar nu för tiden så det lär ju inte hända..men då slipper man iaf skicka iväg såna här fjortis-låtar som inte kommer nånvart.
Oj vad jag kommer få äta upp detta om han lyckas vinna. Hahha..men det bjur ja på!


Bläää...

Den 2011-03-10, kl 21:36:39
Filed in Allmänt | Kommentarer: 2

Känner mig deppig och illamående. Skumt. Hoppas verkligen inte att det är magsjukan...utan bara att jag är sliten. Har varit helt slut idag. Men Theo vägrar ju sova på dagen så ingen vila ingen ro.
Har inte haft ork att gå ut heller för den delen..känns inte kul. Vill att Theo ska få vara ute så mycket som möjligt men ibland orkar man bara inte.. Han har vart på sitt allra bästa gnälligaste humör också!
Han var helt slut så han somnade på 1minut strax före 19. Skönt!!!
Så jag får väl ta mig en kvällsmacka (eller två...) och krypa till kojs jag med. I helgen har vi barnvakt så vi ska se på melodifestivalen med kära vänner!! Ska bli mysigt! Robin har redan börjat ladda inför schlagern.. ;)


Barnmorske-besök!

Den 2011-03-10, kl 19:20:23
Filed in Allmänt | Kommentarer: 3

Så idag var det dags för första besöket sen inskrivningen. Det gick bra!!
Glömde självklart min journal hemma hos mamma som passade Theo när jag var iväg. Men tog inga prover förutom glukos och det vet jag inte hur det gick.. :/
Hon tyckte att jag gått upp väldigt lite..vilket jag själv också reagerat på. Men det var ingen fara så men det är ju bra om jag gått upp lite mer till nästa gång!
Blir att äta äta äta nu då...som om jag inte gör det redan.. :)
Hade lite lågt blodtryck, vilket jag också har känt av. Är liite smått yr i vissa fall men absolut inget som stör mig. O ingen fara alls..bättre det än högt säger de!


V.25 ( 24+4)

Viktuppgång:  2,2kg.
SF-mått:  23cm
Hjärtljud: 150slag/min

Om jag jämför från förra graviditeten så har jag gått upp 4kg mindre på samma tid. Däremot väger jag mer denna vecka i jämförelse mot samma förra gången.
SF-måttet är mindre denna gång (!!). Med Theo var det 24. Trodde jag ej!
Hjärtljuden för Theo i V.25 var 135.

Så kan det gå.. Nu hoppas jag inte BM ringer och säger att jag hade högt blodsocker.. Vill INTE göra en glukosbelastning. Men men..den som lever får se.


V.25

Den 2011-03-09, kl 21:37:39
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Har inte orkat tagit nåt kort som jag brukar...får bli ikväll eller nåt. Så ni får stå ut med ett me klära på! ;) 
Har iaf gått in i vecka 25.. alltså 15 veckor kvar! Eller något mindre med tanke på att jag blir snittad minst en vecka innan bf. Skönt!!
Lillebror bökar runt i magen väldigt mycket nu!! Sparkarna blir mer och mer tydliga. Han gillar icke när jag lutar mig framåt..då sparkas det hejvilt. Mer plaaaats mamma!!! skriker han nog då.. :)
Imorgon ska jag till Bm och det ska bli roligt att prata lite, lyssna på hjärtljud (tror jag..), väga mig och för att sen kunna jämföra mot första graviditeten. Ingen graviditet är ju den andre lik sägs det. :)


Tjoohoo!! I V.25 (24+2)


En ledig dag...

Den 2011-03-09, kl 21:22:01
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Theo har nu somnat på 5 minuter 3 dagar i rad. Helt otroligt!
Det är nog tack vare hans nya säng.. Tänk att ibland känner man när det är dags att gå vidare. Lämna nåt bakom sig för att gå vidare i livet. Denna gången var det spjälsängen som hade gjort sitt! :)


Leker i sängen med sin hund som är sjuk och måste få meducin! :)


Utelek i vårsolen!!


Såhär mycket snö ska försvinna innan sommaren. Hmm..hur ska det gå?? Kanske är borta innan..hmm..juli?! :)


Blåser såpbubblor. Kan själv!!!


Vaginalt vs kejsarsnitt

Den 2011-03-08, kl 21:28:14
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Min första förlossning var en vaginal förlossning. Helt normal..tod lite tid men vafan. Jag klarade det! Även om det var det jobbigaste jag gjort nångång och ville dö emellanåt så skulle jag inte vilja ha det ogjort.
Det var en mäktig känsla att föda fram sitt eget barn. Att jag kunde känna hur jag sprack mer och mer är en annan femma.. ;)  DET var inte så skönt.
Men...nu har jag gjort det och visst skulle jag kunna göra det igen. Men jag vill inte vara med om allt som hände efteråt. Blev opererad osv.. Robin fick tillbringa de första timmarna ensam med vår nyfödda son.
Jag fick iaf veta vad han vägde..det var på nåt märkligt sätt viktigt! :)
Robin fick klä på han och sitta med han på förlossningsrummet och fick en egen fikabricka... Jag fick ingen fikabricka med en sverigeflagga på..oj vad jag så gärna ville ha denna bricka!! Hahha..hade knappt ätit nåt och ville bara att allt skulle vara över och vi kunde ligga där med vår nyfödda son och äta en macka. 
Var det för mycket begärt eller?!! Haha..tydligen. Nästa gång ska jag ha en fikabricka. Det är ett krav! :) 
Robin och Theo myste på medans jag låg på op.
Vaknade med frossa och en konstig känsla. Vart är jag? Vad gör jag? Vart är mitt barn?
Låg där en stund och inom en halvtimme..hm...tror jag, var ganska påverkad, kommer barnmorskan som förlöste mig tillsammans med Robin och Theo som var tuttsugen!!
Det var inte jag..haha..var totalt slut efter 2 nätter utan sömn. Men..på nåt sätt är man hög av nåt lyckorus eller av hormoner vad vet jag. Så vi blev uppkörda till avd. 11 där vi skulle sova..hmm..sova och sova. Theo var visserligen jättesnäll. Skrek till ett par gånger men annars så kunde vi sova. Jag med en Theo vid bröstet och Robin på en förmodligen jätteskön soffa. :)

Nu blev det en roman igen..inte meningen. Det jag skulle komma till var att jag kunde inte bry mig mindre om hur folk föder. Om det nu är vaginalt eller icke. Man föder oavsett. Det  finns alltid en anledning till att man väljer kejsarsnitt. Eller inte väljer. Det finns ju dom som inte har något val.
Jag väljer inte själv..de rekommenderar mig inte att föda vaginalt igen. Skönt tycker jag att slippa ta ett beslut själv..men skulle förmodligen valt ks ändå. Vill inte riskera nåt.
Så med detta sagt kan ni nu kalla mig för cyklopet..hahha..  
Ni som har sett Mia Skäringers föreställning - Dynkåt och hur helig som helst, vet vad jag menar. :)

Tycker det är intressant att höra om andras förlossningsupplevelser och hur de vill ha det osv. Ingen är den andre lik och alla tycker och tänker olika. Det fattar jag... Men det är samma som med amningshysterin..de allra flesta man pratar med vill föda så "naturligt" som möjligt. Vad är naturligt egentligen??
Ingen bedövning osv.. men va fan. Varför ha ont i onödan?? Du är ingen sämre männsika för att du tar en epidural eller nåt annat. För mig var det snarare tvärtom. Jag var jätteglad över att jag klarade av att ta den! Hade bestämt mig för icke..är rädd för smärtan och för att svimma osv. Men jag klarade det! Jag tog den och det var det bästa jag gjort!! Hade inte orkat med sista timmarna utan.

Så denna gång blir det planerat kejsarsnitt och ersättning från dag 1. :) Hahaa...kanske inte. Ska försöka amma men kommer bunkra upp med ersättning hemma och ta med till bb. Oavsett vad barnmorskorna anser vara det bästa. Jag vet vad som är bäst för mitt barn!!
Theo är alldeles perfekt..o han är uppväxt på ersättning. Så hur dåligt kan det vara?!
Blir med andra ord en väldigt "onaturlig" förlossning och en "onaturlig" första tid för lillebror. Stackars barn! ;)


Det finns vänner..o så finns det VÄNNER!

Den 2011-03-08, kl 14:10:54
Filed in Allmänt | Kommentarer: 5

Jag är en person som kanske inte är direkt övertrevlig eller överentusiastisk när det händer nåt. Alltså är jag väldigt lagom..haha.. inte för mycket och inte för lite. Visst kanske jag är dålig på att säga att jag tycker om mina vänner i vissa fall, men jag är övertygad om att de vet det ändå. Och attd e inte behöver höra det jämt och ständigt. De vet det och jag visar det på andra sätt. De förstår att jag (o även de!!!) har mycket med mitt eget liv. Man har jobb, man, barn, hus osv.. Det tar tid!! Men ingen av mina vänner kräver nånsin att jag ska höra av mig mer eller träffa dom mer..de har lika fullt upp de och vi ses när vi ses helt enkelt!
Visst hade man önskat att dygnet hade fler timmar och att man hann träffa alla oftare men vad göra?! När vi väl ses så pratar och pratar och pratar vi. Tar igen all tid sen senast.
Jag lever inget perfekt liv. Inte mina vänner heller. O det är ingen utav som utger sig för att ha ett perfekt liv.
Jag bara avskyr folk som vill ha allt tiptop. De bråkar aldrig, alltid nystädat, ungarna perfekt klädda, de perfekt klädda, fin bil, alltid pengar, har aktiviteter med barnen från morgon till kväll, osv osv.. på facebook uppdateras statusen Xantal ggr varje dag. Ex. Åhh vad jag älskar mitt liv! Hjärta hjärta hjärta. Idag har jag städat, tjohoooo vad skönt det var!!!! hjärta hjärta hjärta.  Åhh vad jag älskar bajsblöjor! hjärta hjärta hjärta.
Detta fenomen gäller ju givetvis inte bara småbarnsföräldrar utan alla möjliga.
Det kommenteras hej vilt på andras statusar. Puss puss och kram kram. Vad gooooo du är gumman!! Helt underbaaaaaaart!!!!!! hjärta hjärta.

Jag spyr. Fattar inte hur de orkar?!! Kan man vara så jäkla positiv??!?! Svar nej. Jag villa bsolut inte framstå som en negativ männsika. Är det inte för fem öre men man kan väl vara lite realistisk. Livet är inte heeeelt underbart HELA tiden. Men vissa vill få det till det. Talar aldrig om det jobbiga utan det sopar vi under mattan.
Många som skriver är inte ens "riktiga" vänner med varandra. De känner varandra ytligt och ändå kommenteras det hejvilt, puss och kram och älskar dig. Du är underbar osv osv. Puttinutt och en jäkla massa fjäsk.  O glöm inte, hjärtan!!! Hjärtan!!!  

Sen när man vänder om så är det en kniv i ryggen och så är man inte värd ett skit. Ni som såg Solsidan i söndags vet vad jag menar. Det är ju så i verkliga livet. Folk beter sig verkligen så och det gör mig spyfärdig.
Vad vill dom egentligen?? Ha bekräftelse?? Det tror iaf jag på...för annars hade man aldrig orkat bry sig. Om nån inte gillar mig eller sättet jag är på, so what?! Jag har mina vänner, min familj som älskar mig för den jag är och behöver inte bekräftelse från ytliga bekanta som inte kan vara sig själva. Punkt och slut.

Ibland kan jag själv tycka att jag gnäller och klagar i bloggen. Men det är liksom då jag behöver skriva av mig. Och mitt liv är inte en dans på rosor hela tiden. Det är kämpigt med småbarn och själva livet är inte alltid lätt det heller! Så är det bara. Inse! :)
Det betyder inte att jag aldrig har det bra eller tycker att livet är underbart. Men som man säger..underbart är kort! Sen kommer man tillbaks till verkligheten. Men jag lever ändå för de där underbara stunderna, som kommer och går! :)

Avslutar med ett hjärta då.. ;)


Upp o ner!

Den 2011-03-06, kl 22:21:18
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

Mest upp men anledningen till att jag är dålig på att uppdatera är denna jäkla trötthet!! Börjar kännas bättre..förmodligen för det fina vädret o solen som tittar fram! :)
Dagarna går i ett..o jag önskar att helgerna vore längre så man hann med mer.
Nu jobbar jag endast 7 veckor till..och av de veckorna blir det 4 veckor med helgjobb.
Har inte fått svar ang. havandeskapspenning men väntar väl lite te då. Tur att dagis är förstående! :)
Theo har fått sin stora säng och har sovit där en natt. Det gick jättebra! Vaknade en gång på natten och en gång på morgonkvisten..då jag la mig brevid han. Underbart o slippa sitta i en fåtölj tills han somnar eller stå hängd över spjälsängen. Speciellt med en mage som växer!!
Idag tog de ett tag tills han somnade men vi får hoppas han sover ok inatt. Imorrn väntar dagis och jobb 8.30-17.00. Sen är jag ledig tisdag torsdag denna vecka. Gött!
På torsdag ska jag till barnmorskan och kolla läget. Det betyder att jag är i V.25..."bara" 15 veckor kvar.. ;)


Vååårrrr!!!!

Den 2011-03-03, kl 21:58:31
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1

..ja i luften iaf. Det dröjer ju innan den verkligen är här men den är på god väg iaf! Det har töat och smält jättemycket idag och det är såå positivt. Det var visserligen glashalt på cykelbanor osv pga att det har frusit på nu på kvällen men men. Blir bättre imorrn!!!

Fick vänta på bussen i 1timme!!! Fattar ni...1timme!! Stadsbuss som egentligen går 3ggr i timmen. Jävlar vad sur jag var..o nu är jag extremt frusen! Ska hoppa in i duschen och värma upp kröppen. Imorrn blir det jobb 9-18 sen tar jag helgen. Gött mos! :)


V.24

Den 2011-03-02, kl 22:56:44
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Som jag säger varje vecka..tiden går fooort!! :):):):)
Tycker magen har växt rejält sista veckan.. Det är riktigt jobbigt att böja mig framåt. Kanske är magen högre denna gången?!! Annars känner jag mig rätt smidig. Ena stunden jättestor o gravid o andra stunden smidig och inte alls särskilt gravid. Jag tänker liksom inte lika mycket på det denna gång.
Allt flyter på och man har redan lite koll på vad som händer när osv. Veckorna flyter ihop och det är inte många veckor kvar att jobba.. skumt!
Ska till barnmorskan snart också, ska bli roligt! Då kan vi jämföra med förra graviditeten och få höra hjärtljud...myspys!!


V.24 (23+3)

Jaaa, jag vet att man kan skymta tuttarna. Men orka inte ta om bilden. :)
Bebis sparkar mest hela tiden. Inte alls som Theo. Även om Theo sparkade rejält så gjorde han det bara när jag rörde mig eller på kvällarna.. Inte så ofta när jag satt still och inte alls när jag sov. Denna krabaten sparkar på nätterna när jag vaknar o går på toa eller in till Theo.
Han sparkar alltid när jag lägger Theo...o när jag lutar mig fram..det gillar han inte. Då blire trångt! :)


Vår!! Nu!!!

Den 2011-03-01, kl 08:58:46
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0

Vill verkligen att snön ska tina upp och att det blir vååååår! Är trött på minusgrader och snö och kyla.. Speciellt är jag trött på alla sjukdomar som avlöser varandra. Vi vabbar konstant känns det som. Tur att vi delar upp det så bra som vi gör...hade jag vart hemma varje gång hade jag inte fått många kronor i lön varje månad. :(
Det konstiga är att han var ju hemma förrförra veckan..hela veckan dessutom, för hosta och feber. Nu är det samma sak igen!! Han har knappt hunnit bli frisk..så det är lite drygt. Som tur är ingen feber än sålänge..men men..den kommer väl som ett brev på posten den med! :)

Ska bli roligt att se alla lökar komma fram när snön äntligen försvinner... Vi planterade en hel del i höstas så det ska bli spännande. Gjorde man rätt när man planterade el inte..?! Vi får helt enkelt se..det bästa av allt är att jag under denna tiden är ledig!!! Guuud vad gött det ska bli! Jag kommer definitivt inte kunna sitta i rabatterna hela våren med stor mage men jag kan gå runt o se hur mycket det växer varje dag osv.. :)

Nu ska jag kolla hur vi gör med dagisplatsen när jag går hem..kan vara idé o tänka på det nu! :)


© Headerbilder från Wallpapers Wide