Loppisfynd, igen. Det går bra nu.

Den 2012-07-31, kl 22:12:42
Filed in | Kommentarer: 0

Så himla kul när man hittar nåt när man går på loppis. Det roliga med bakluckeloppis är att man kan hitta VAD som helst!! I söndags blev det dessa krukor för 20:-/st... Det är fynd!! Sen lite blommor från Ikea så har man fått en fin vägg för under 100:-... Kul!


Tisdag.

Den 2012-07-31, kl 08:27:12
Filed in | Kommentarer: 1

Kände mig lika knepig igår, nere och värk all over.. Ingen tablett hjälpte tyvärr. Vi gjorde ett försök till sol och bad..vädret var helt ok! Blåste kalla vindar men solen sken genom lite småmoln så det var skönt! Vi åkte raka vägen till flygplatsen innan vi åkte hem från badet. Där mötte vi vänner som spenderar en varm och solig vecka på Cypern. De blev nog lite överraskade. :) Mitt dåliga humör blev genast bättre också, tänk vad vänner kan göra!! :) Det blev en pizzakväll med samma vänner.. Skönt när man kan ses spontant! :) Dagen idag är än sålänge oplanerad...hmm... Vill göra nåt men ändå inte. Känner att det är Robins sista semestervecka och vore kul att träffa vänner och umgås... Men lättare sagt än gjort. Det blir kanske en tur till Ikea och byta evighetsproblembordet. Kul jul. Hoppas och håller tummarna att Oscar vaknar pigg och GLAD!! Han åt knappt nåt igår och var allmänt jobbig. Funderar starkt på att köpa sele till ungen. Han är grymt rymningsbenägen!! Att ta med han till en badstrand, typ Bomstad är helt uteslutet denna sommar!! Ja, inte är jag ledsen för det egentligen men det är perfekt för kidsen där. Nu, frulle och bestämma hur dagen ser ut!!


Ont.

Den 2012-07-29, kl 20:00:14
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Kände att huvudvärken kom smygande under dagens kalas.. Har haft ont i ryggen flera dagar. Burit barn ALLDELES för mycket.. Har varit gnälligt och Oscar smiter ju KONSTANT så man springer efter och bär tillbaka..väldigt många gånger per dag. O när vi inte varit hemma har det varit mer än nånsin. Puh.
 
Robin åkte iaf och köpte Ipren och gav mig en snabb ryggmassage... Snällt och välbehövligt! Dock är värken kvar och trötthetenär ett faktum. Får försöka lägga mig i tid idag. Lättare sagt än gjort...
Imorrn ska det förmodligen bli fint väder också och då vill man vara piggelin! :)
 
Tror jag vet vad all trötthet beror på... Har hundra bollar i luften och skulle bara vilja åka härifrån, lämna mobilen och skita i all planering om allt och inget och alla tankar och funderingar.  För att lämna över till nån annan. Varför hänger så mycket på mig? Blir bara trött och irriterad.
Skulle kunna skriva en uppsats men borde nog hålla mig till en dagbok endast för mig..
 
Tjolahopp!
 

Underbart!!

Den 2012-07-27, kl 22:49:58
Filed in | Kommentarer: 0

Jag är så himla nöjd med dessa tre härliga soldagar så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har längtat och suktat efter värmen, solen, ljuset, svidande skinn och badande barn (för mamman badar icke..). Nu kom det äntligen och jag ska lägga mig med svidande hud. Helt underbart!! :)


Att skita med stil.

Den 2012-07-24, kl 22:34:06
Filed in | Kommentarer: 0

Det har inte vi gjort på ett par år... Iaf inte på det stora badrummet (byggt -63)... Har sagt till Robin att vi kunde ju köpa en toalettstol i väntan på renoveringen, som ändå sker inom snar framtid. Men se nej, han har haft svårt att bestämma sig. Men idag sa jag bara att nu åker vi!! O jag kommer inte hem utan den där jäkla toastolen!! Det gjorde ja inte heller så nu kan vi skita lite finare..så jäkla gött!! :)


Tapetdjungel.

Den 2012-07-24, kl 12:57:02
Filed in | Kommentarer: 0

Nu är det inte så att vi ska tapetsera men jag råkade gå förbi... Och blev fast kan man säga. Herrejävlar vad mycket snyggt det finns!! Om jag tänker efter skulle vi kunna tapetsera några rum.. Typ Oscars, en fondvägg iaf. I vardagsrummet, en fond eller ett hörn.. Men då blir det ju fonder överallt o de e inte snyggt så vi får väl göra om allt! Jaja,,, jag drömmer bara lite...


Leklandet.

Den 2012-07-23, kl 21:23:33
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Micke frågade om vi inte skulle ta en tur till Leklandet idag och vi var inte sena att hänga på.
Theo sken upp som en sol och vi var där vid 11.
Det var hyfsat med folk när vi kom men fylldes snabbt på.... Barnen blev fler och värmen steg. Jeeesus..
Theo lekte för första gången där själv med kompisar. Jättekul!!! Han sprang runt med Liam, Leo och Elliote.
Men när de åkt hem skulle han ändå fortsätta! Så mamma fick ställa upp...det var varmt!!
Så väl hemma höll han på att somna i soffan så trött var han. O jag som tänkt träna idag var helt slut... Kände att spinning 75min hade fått mig medvetslös.... ;)
Oscar tyckte det var kul att umgås med oss med slapp gärna bollhavet och de andra sakerna. Vi pkte rutschkana några ggr som var väldigt kul men annars inget för han. Det var nog för stojigt tror jag...
 
Så kväll blir det en tidig kväll. Tänkte ta mig en välförtjänt dusch och sen lägga mig och läsa. Måste läsa ut min bok för att kunna börja med den nya (såklart..!) så det blir en sängliggande kväll!! :)
 


Störande.

Den 2012-07-23, kl 21:15:15
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Jag försöker och försöker men blir ändå missuppfattad eller inte förstådd. Öhhh....örker inte. Min energi behövs på andra plan så lägger snart ner. :/

HElg helg helg!

Den 2012-07-22, kl 23:12:15
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Skönt med helg men ärligt talat flyter alla dagar ihop.. Idag har jag trott det vart måndag flera ggr.
Gick och kollade posten och vart så förvånad när det var tomt!
Det händer ju inte.. Frågade Robin om han hämtat posten före mig och han bara skakade i huvet. Det är ju för sjutton söndag!! Jaja.... Har vart ledig för länge jag... ;)
 
I fredags bjöd vi över Sandra Anders och Alvin. Hanna och Kristoffer och Robins kusin Carin med sambo.
Vi käkade tacos mitt i spöregnet (känns som att jag skrivit detta förut..hmm...) och pratade och hade mysigt!
Det var barn här och var...på golvet och framförallt i magar...jesus!! Kids allover! :)
Middagar och fester framöver (och i detta nu) ser lite annorlunda ut jämfört med för några år sedan.
Men jag gillert.. Visst är det lite småjobbigt för de minsta för deras mat och sovklockor ringer titt som tätt och då är det bara att lyda. Det blir lättare när de kommer upp i Theos ålder och orkar vara uppe lite längre.
Theo har ju skitkul när vi ses och det finns nån någorlunda jämnårig kompis.
Igår åkte vi till Rottneros/Sunne med Camilla och Erik. Oscar fick vara hos mormor medans Theo fick egentid!
Vi lekte i lekparkerna (skitbra lekparker, måste dit igen!!), åt lite, shoppade lite och hade det allmänt gött.
På kvällen åt vi tacos (blev en hel del över efter fredagen..) och tittade på film.
Idag har vi vart på bakluckeloppisen, igen hehe, och lekt med kompisar på gatan, fikat och badat på Färjestad, lekt med lite mer kompisar och grillat med vänner. Vi trotsade vädret lite!
Det behöver ju faktiskt inte vara strålande sol och 25grader varmt för att man ska umgås och grilla.... Även om man önskar det.. Men men, snart kanske det vänder. Hoppas!!
 
Nåt jag tänker på mycket är att guuud vad skönt att Oscar har fyllt året. Det är och har varit nån slags milstolpe för mig. Det är jättemysigt med små bebisar men oj vilket jobb. Jag är så glad att det är "gjort" och att de nu går in i nya faser. Både Theo och Oscar har haft det jobbigt med tänder (jo, det har ju såklart alla barn men mer eller mindre) i så långa perioder att jag ibland funderar på att åka till tandläkaren så får de dra fram den illa tanden.
OScar har haft två på väg upp i snart 2 veckor och vissa dagar är hemska. Men men...den är uppe närsomhelst nu (det har jag sagt i flera dagar nu.....) och då är det frid och fröjd tills nästa tand! :)
 
Nu är det läggdags sen länge tillbaka, måste ändra på sovtiderna...
 

 
 
 
 

Tacos vs grillat.

Den 2012-07-20, kl 22:51:31
Filed in | Kommentarer: 0

Grillat vinner helt klart, men efter ett tag tröttnar man även på det. Så när vi bjöd hem lite familj och vänner i eftermiddag så fick det bli tacos!! Vi fick dock äta ute (under tak förståss) i spöregnet. Det blixtrade och åskade samtidigt...jäklar vilka smällar!! Vi hörde knappt vad vi sa för allt väsen..haha,. Det var iaf mysigt och trevligt att träffa lite vänner. Oscar och Alvin är ju jämngamla och leker så bra ihop. Kulkul!! Våra barn somnade gott sen! Nu, sova och ladda inför Suuunn imörrn!


Sommardagar.

Den 2012-07-20, kl 21:22:26
Filed in | Kommentarer: 0

Denna sommarn har inte riktigt blivit som vi hoppats. Men, egentligen är barnen rätt nöjda. Det är mest jag som suktar och längtar efter solen, big time!!! Är så soltörstig att jag inte vet vart jag ska ta vägen..haha.. Utomlands är inte att tänka på. Även om det hade vart gött är det inte värt det. Vi får hitta på andra saker helt enkelt. Man kan inte få allt... Vi gör dagsutflykter, hälsar på vänner och grillar. Typ.. Imorrn blir det Rottneros med vänner. Oscar får vara hos mormor och Theo får ensam uppmärksamhet för en dag. Vi tänkte även ta en sväng in till Sunne. Det blir mysigt det!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1325240/images/2012/pic_5009af49ddf2b357680000f3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1325240/images/2012/pic_5009af49ddf2b357680000f3.jpg" class="image">


Oscar äter tårta på födelsedagen.

Den 2012-07-19, kl 21:38:45
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Gött nöjd!!

Stolt mamma.

Den 2012-07-19, kl 21:35:29
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Igår när vi borstade tänder och kissade innan läggdags för Theo så pratade vi om blöjan.
Jag sa att han fick bestämma själv när han inte ville ha blöja på natten längre, det vara bara han sa till.
-Jag vill inte ha nån blöja! säger han då.. Jag blev lite paff men tänkte att gött, vi kör på! :)
Han somnade efter en saga och när jag skulle lägga mig 23 så gick jag in så han fick kissa på pottan nedanför sängen. Han var helt lealös men vaknade till lite så han kunde kissa.
La tillbaks han och somnade direkt. Sen vaknade han inte på hela natten!! Vid 6 gick jag in för han ropade, han ville kissa och sen sov vi till 7.
Så alla extralakan och pyamaser la jag in förgäves..haha.. Trodde jag inte!
Har trott en längre tid att när han vaknar på natten (som han gör ca 2ggr) så är det för att han är kissnödig.
Är det så kan man ju lättare gå in och låta han kissa...men vi får se.
Det kommer garanterat komma bakslag men det var en glad kille som vaknade imorse!!
Och två stolta föräldrar! :)
 
Oscar däremot hade kissat ner sig och sängen, trots blöja!! ;)
 


Ombyte förnöjer...

Den 2012-07-17, kl 22:37:52
Filed in | Kommentarer: 1

...eller hur är det man säger?! Igår fick jag nåt infall (läs energi) och rörde runt i grytan (hemmet). Gardiner byttes, blommor vattnades och vissa kastades (det tar emot men måste inse att det inte ibland inte får plats!!), lyktor byttes ut och tavlor hängdes om. Altanen städades och gjordes fin. Vi (eller min handyman!!) har byggt en liten soffa/förvaringsmöbel mot ena kortsidan. Nu återstår "bara" att hitta ett tyg så vi kan klä in skumgummi-dynan. Sen lite kuddar på det så äre klart!! Idag tog jag och Theo en sväng till Blomsterlandet och köpte lite småblommor som vi ställde lite varstans. Skulle egentligen kunnat köpa ännu fler då jag gillar småblommor. Det mjukar upp på nåt sätt mot allt det hårda.. Igår gjorde jag alltså allt roligt. Idag likaså då jag fixade med dessa ramar osv. Så imorrn då...då blir man ju tvungen att städa också!! Attans.. Imorrn är vi dessutom inbjudna till våra härliga grannar. De bor egentligen vägg i vägg men det är inget vi tänker på. De hörs knappt... De hör garanterat oss mer!! Men de är 75+ så förhoppningsvis är hörseln liiite nedsatt.. Ska bli kul och se hur de har det och se våran planlösning spegelvänd!


Dagens middag.

Den 2012-07-17, kl 18:28:37
Filed in | Kommentarer: 0

Idag har vi ätit pizza. Här är beviset...


Förbannad.

Den 2012-07-16, kl 22:23:25
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Men bara för en stund. Känner att jag inte kan lägga energi på saker som inte går att ändra på. Det kommer ändå fortsätta och hända grej på grej. Vilka nötter.
Såna simpla saker som kan fungera men som inte gör det. Helt otroligt..
Nån stackare fick ta emot lite otrevligheter men mitt tålamod är liksom puts väck och hon var närmast luren då den jag egentligen ville prata med inte var där. Nollor...
Det gör bara mitt beslut mer rätt än någonsin!!
 
O där släppte vi detta tråkiga osammanhängande tramset... :)

Bakluckeloppis.

Den 2012-07-15, kl 14:47:28
Filed in | Kommentarer: 0

Såklart man hinner blogga trots att man säljer dret på loppis. Affärerna har gått över förväntan! Nu börjar kunderna sina men vi vågar inte åka hem ifall man får sålt liiite te.


Aj aj.

Den 2012-07-14, kl 11:05:35
Filed in | Kommentarer: 0

Det var tur vi inte gick så länge och plockade. Ryggen tar verkligen stryk fort!! Ingen bra arbetsställning inte..


Ängebäck.

Den 2012-07-14, kl 11:02:54
Filed in | Kommentarer: 0

Hallååå lilla geten!!


Fredag den 13de!

Den 2012-07-14, kl 11:00:36
Filed in | Kommentarer: 0

Jag har oftast väldigt bra såna fredagar..knepigt men det är väl vara en myt det där. Vi började med jordgubbsplockning på Ängebäck med bästa moster. Eller MoFia som Theo kallar henne. Plockade ca 5liter sen tyckte vi att det räckte. Jordgubbarna är ganska blöta så vi måste äta dom idag och det som blir över fryser jag in. Killarna var jätteduktiga och nöjda hela tiden! :) Tog en sväng till Ica i skåre. Tänk att set kam vara så kul att få se en ny affär. Köpte lite gött till kvällen. Oscar var trött som attan och fick stanna hemma med pappa istället för att följa med på kvällens grillfest. Så jag tog med mig Theo och åkte till Frida och Per. Där grillade vi och pratade och lekte. Theo hade suuuperkul och barnen lekte och lekte. Han var så ledsen när vi skulle hem. Man blir så glad när de har sååå kul!! Några barn var även äldre och det är kul när de ändå leker utan att bry sig så mycket om ålder. Kom hem efter 22 och Theo somnade i mitt knä pang bom. Så go så!


Bokhexorna.

Den 2012-07-12, kl 22:15:27
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
 
I tisdags var vi hemma hos Tina och hade vårt första bokcirkel.. :)
Det är ju ett sätt att umgås och det är ju jättekul att vi alla tycker om böcker, mer eller mindre.
Kissen var gööörsugen på den goda räksalladen och ville tom ha en egen plats vid bordet. Hon nöjde sig med att sitta bakom rumpan på Tina.
Till efterrät blev det chokladfondue....så himla gött de!!
Boken vi röstade fram blev Ninni Schulman, Flickan med snö i håret. Verkade superbra och det roliga är att den utspelar sig i Värmland.
 


Mina fina barn.

Den 2012-07-12, kl 22:06:09
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Nuförtiden måste vi låsa dörren. Annars smiter denna lilla pojken.. Att plaska i vattenpölar och att vara ute överhuvudtaget är det bästa som finns!!
 


Smitaren.

Den 2012-07-11, kl 13:04:24
Filed in | Kommentarer: 0

Så fort man vänder ryggen till så smiter Oscar, fort som attan!! Vi skulle ta cyklarna till affären förut och Oscar smet runt hörnet. Hittade han i lekstugan, såklart.. Han älskar att vara där!


Klippa gräs.

Den 2012-07-10, kl 08:38:02
Filed in | Kommentarer: 1

Theo har "klippt" hela gräsmattan. Han pustar ut när han är klar och säger: - Åh vad tungt, det var sista gången, fy fasen!! O så slänger han upp klipparen på vagnen o kör bort den...


Go dag!!

Den 2012-07-09, kl 22:50:55
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Vilken härlig dag det har varit idag..
Jag och Theo tog lite alone time och for till Kvantum. Handlade lite nödvändigheter och grillgrejs te middag.
Efter lunch åkte vi till svärföräldrarna för sol och bad. O ja...jag badade ju faktiskt! ;)
Men va sjutton har det blivit med mig. Värsta badkrukan!!
Får hoppas vädret blir bättre framöver så man får vänja sig vid "kallt" vatten..
 
Nu har jag fått hem totalt 3böcker och fler är på väg...wiiie... Känns jättekonsigt, nervöst, pirrigt och skiskrämmande på samma gång. Men på ett positivt sätt!! Jag gör så jävla rätt just nu och det är så fruktansvärt skönt!!
 
Imorrn ska jag träffa mina fina vänner och fd arbetskamrater för en, hör och häpna, bokcirkel..haha..
Är man över 30 så är man...detta hörde tydligen till så jag får snällt hänga på "gamlingarna"... hehe.. Har iaf med mig en intressant bok som jag ser fram emot att läsa..om de också vill det vill säga. Annars läser jag den ändå! :)
 
Godnatten...(snälla nån hoppas OScar sover som en prins inatt för igår höll han låda till 02.30...dessa tänder..)
 


Badat!

Den 2012-07-09, kl 14:49:18
Filed in | Kommentarer: 0

Första badet på fasen flera år...bakrus som man är!!


Brum brum.

Den 2012-07-09, kl 09:20:28
Filed in | Kommentarer: 0

Det råder inga tvivel om att det är "riktiga" killar vi har.. Fordon fordon och åter fordon är det som gäller. Lustigt det där.. ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1325240/images/2012/pic_4ffa85a2ddf2b35ec00007af.jpg" class="image">


Kvällsmat.

Den 2012-07-08, kl 22:44:03
Filed in | Kommentarer: 0

Hostan har förföljt mig i över två veckor.. Rätt tråkigt för den kommer på kvällen/natten och är retlig som tusan. Går inte att hosta upp nåt så endast torrhosta. Har käkat läkerol och annat under nätter endast för ett kunna sova. Igår fick jag tips om att ta både slemlösande och mot torrhosta och tänk, det hjälpte! O i morse kändes det som att det liksom släppte lite i bröstet. Behöver inatt också men hoppas det ger sig imorrn.. Godnatt!!


Fix trix och planering.

Den 2012-07-08, kl 22:34:03
Filed in | Kommentarer: 0

Kvällarna går åt till söka kurslitteratur, maila, planera osv osv. Det är mycket just nu men snart kanske jag har fått ihop de böckerna jag behöver och då kan jag andas ut..för ett tag.. :) Det är mycket annat trivandes också som tar oändligt mycket tid men som också blir kanon i slutändan, såklart. Jag och svägerskan ska stå på bakluckeloppisen på söndag. Det blir spännande!! Har plockat ihop massa saker och ska nu "bara" prissätta dom. Vissa saker är ju enkla...eller egentligen allt. Men tar lite tid. Fast tror att det lönar sig i slutändan ändå. Vissa kanske inte orkar fråga om pris när det inte står och istället lämnar.. Så detta blir nog bra! :) Kom gärna o hälsa på oss, o glöm inte plånboken!! ;)


Syskrin.

Den 2012-07-08, kl 07:43:27
Filed in | Kommentarer: 0

Här är mitt loppisfynd som jag målade om och fräschade upp. Det blev en rosa (hmm, är ingen rosa person egentligen men jag tog vad biltema kunde erbjuda) färg och trådrullarna låg perfekt i. Väldigt nöjd!! Idag blir det mer loppis att besöka..haha..vart ska detta sluta?! :)


Goding!

Den 2012-07-08, kl 07:38:05
Filed in | Kommentarer: 0

Såhär glad var Oscar över sin hjälm han fick när han fyllde år. Egentligen skulle han behöva använda den dagen lång, såsom han slår sig!!


Äntligen!!! :):):)

Den 2012-07-07, kl 23:03:56
Filed in | Kommentarer: 0

Nu funkar det med appen så bloggen får nytt liv igen! :) Inte en dag försent..... Har spenderat kvällen hos Camilla med massa gött, godis, melon, jordgubbar och chips. O såklart massa prat om allt och inget.. :) Nu är det definitivt natta!!


© Headerbilder från Wallpapers Wide