Kompisar.

Den 2012-10-30, kl 21:37:27
Filed in Allmänt | Kommentarer: 1
Under helgerna har det mest varit jag och barnen. Robin har renoverat med badrummet och lite annat all ledig tid. Två helger i rad har vi träffat Marie, Leah och Selma. Det är alltid kul och barnen leker väldigt bra! V käkade mellis och åt en hallon/blåbärspaj. Jag åt så jag mådde illa resten av dagen...härligt.. ;)


Klipp klipp....aj!
Leker doktor. Kollar temp...undrar hur många som haft den där i mun...blää..

Blåmärket i pannan (som från början också var en bula som stod rätt ut från en sekund till en annan) är resultatet av att "man" inte kan sitta still på stolen. Lite blåbärspaj runt munnen på det också.

I nästa sekund försöker Oscar sätta sig på Selma.
Ja vem vet vad han letar efter...fotvårtor?! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Syskonkärlek.

Den 2012-10-30, kl 07:12:30
Filed in | Kommentarer: 0

Trots att det retas, bråkas, slåss, skriks osv så tycker dom faktiskt om varandra väldigt mycket!! :)


Måndag.

Den 2012-10-29, kl 22:03:16
Filed in | Kommentarer: 0

Började min första LIA-period idag på Västerstrands vårdcentral. Jag har bara blivit bra bemött och har fått hoppa in i arbete direkt. Jättekul! Men såklart annorlunda och en massa ny information. Kommer sova gott!

Lagom tills jag kom hem med bussen så kom vår plattsättare hit och flytspackla golvet. Så nu händer det grejer!! Han kommer innan helgen och lägger fuktspärr och sen är det bara att börja kakla. Längtar till ett nytt och fräscht badrum utan gammal göbburin-lukt. Hehe. Vi valde dessutom en superfin mosaik som ska sättas i hyllorna och i fönsternischen. Blir snyggt de!

Hejs!


Äntligen helg.

Den 2012-10-26, kl 18:40:46
Filed in | Kommentarer: 0

Fredag idag och är på väg till vår klassfest. Ska bli superkul! :)
Veckan har varit lång och dramatisk... Började med en helikopter-olycka som fick oss och en vän att sätta hjärtat i halsgropen. Det slutade väl!! :) Min kära mor fick läggas in och göra en ballongsprängning pga hjärtinfarkt i onsdags. Inte kul nånstans. Hon är nu hemma och kurerar sig! Herrejisses...
Skolveckan har varit dryyyyg. Kanske för att vi går ut på praktik på måndag, äntligen! :)

Nu går vi vidare och tar som sagt helg med allt vad det innebär. Fest, tomtemarknad, lägga golvvärme och umgås med familj och vänner.

Botten upp som Oscar säger..(gör)...


Redig pöjk!

Den 2012-10-24, kl 08:04:11
Filed in | Kommentarer: 1

Oscar duschar och tvättar sig. Snart behöver vi inte vara med längre.. Gud vad fort det går och vad barnen utvecklas och lär sig saker!! Det bubblar ut ord ur munnen och han förstår det mesta vi säger. :)


Hundben?

Den 2012-10-23, kl 07:27:26
Filed in | Kommentarer: 0

Ville var nöjd när Marcus lät han leka med innebandy-klubban. Han veva den och började tugga...


Kan själv.

Den 2012-10-23, kl 07:23:03
Filed in | Kommentarer: 0

Igår morse medans jag gjorde mig iordning dundrade det till lite i vardagsrummet. När jag gick in en stund senare sitter Theo med datorn i knät, påslagen och tittandes på youtube!! Vet inte hur han lärt sig detta men duktig är han iaf.. :)


Nemas problemas.

Den 2012-10-22, kl 21:39:49
Filed in | Kommentarer: 0

Vattenläckan känns just nu inte alls viktig eller jobbigt heller. Peab var här förut och mätte och kände och tittade. Det är enbart i taket (som de kan se och mäta nu) så vi är väldigt tacksamma för att det inte har spridit sig mer. Skönt! O egentligen, så är det ju bara materiella ting som går att ersätta. Självrisk på 1200:- är ingenting faktiskt. :)

Finns viktigare saker att tänka på just nu. Som tex sängen...vad gött det ska bli att sova!


Hatkärlek.

Den 2012-10-20, kl 18:36:22
Filed in | Kommentarer: 0

Det finns inget som är så kul men heller inget som gör han så jäkla förbannad som dammsugare!! Från morgon till kväll leker han med antingen hans egen el vår dammsugare. Fascinerande att nåt så tråkigt kan engagera så... :)


Pluggar!

Den 2012-10-19, kl 11:15:43
Filed in | Kommentarer: 0

Alla samtal är ringde och det låter bättre än väntat. Självrisk på 1200:- och ev åldersavdrag. Väntar på en byggare som Trygg Hansa skickar för att se omfattningen av skadan. Mäklaren var inte riktigt lika sugen på vår idé om dolda fel...men men. Säger denna byggare att skadorna/läckaget pågått under flera år får vi ju gå vidare genom säljarens försäkringsbolag. Det återstår att se men just nu känns allt ok. En presenning ligger över läckan så just nu kommer inget vatten in. Taket kan vi laga provisoriskt och lägga nytt nästa år som planerat.

Nu åter till latinska ord, prefix och suffix. Känns som att det lättat lite nu efter mina två dagars paus. Skönt!!


Musten gick ur mig.

Den 2012-10-18, kl 20:59:03
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Sitter fast i soffan med funderingar hit och dit. Mest på detta förbannade taket förståss. Varför händer detta nu... Har inte tid, ork, pengar... Det räcker ju för guds skull att vi renoverar badrummet!!
Det kostar ju en del och inte blir det pengar över. Men men, det kunde vart värre. Imorrn ska jag ringa försäkringsbolag, anticimex och gud vet vem. Vart vänder man sig och hur gör man i ett sånt här läge. Vi vet ju att taket behöver läggas om och att det ska gå på nån dolda fel-försäkring är inget jag räknar med eller tror på. Det är en notering på besiktningsprotokollet om att taket är äldre än 15år och att risken för skador då ökar. Jippi. Vi skulle alltså gjort taket i år och badrummet nästa år, istället för tvärtom som vår plan blev.
 
Plötsligt kommer ju tankar på allergier, mögel osv. Jag tar två olika typer allergimediciner men känner mig ändå inte bra hjälpt och har inte gjort det på några månader. Nu är det ju inte ens pollen i luften! Theo har ju "problem" med ett rött öga som inte ger sig och jag undrar ju nu om detta har något samband. Vill helst få bort allt blöta i taket ovanför tvättstugan så fort som möjligt. Jo jo, badrummet tar ju tid också. Kanske jag kan klona Robin?! I helgen kommer vår plattsättare och ska fixa värmeslingor i golvet och sen flytspackla. Nästa helg blir det fuktspärr och ev. börja sätta kakel på söndagen. Underbart att det "snart" är färdigt!!!
Synd bara att vi inte kan slappna av då. Men men, det kunde vart värre! :)
 
Nu ska jag ta mig lite kvällsmat, pluggandet fick dessvärre stå åt sidan ikväll. Jag behöver verkligen plugga till detta provet på måndag. En hemtenta ska lämnas in efter praktiken också så den behöver jag definitivt också börja med, jesus.... Slappna av, vad är det?! Inte ens på natten funkar det. Oscars nattvanor började gå åt rätt håll..eller ja..det gick bra ett par nätter i början på veckan och direkt får man lite hopp om framtiden. Tji fick jag och så var vi tillbaka i gamla vanor. Behöver sömn bigtime nu!!! Tur att vi har bokat en hel helg i Göteborg om två veckor. Utan barn! Lovely! Linda och Micke har gjort detsamma så det ska bli väldigt kul att få umgås, äta gott och framförallt....att få sova!!! ;)

Överraskning!!!

Den 2012-10-18, kl 18:23:20
Filed in | Kommentarer: 0

Yes.....det regnar in.... Livet är härligt ibland! ;)


Det var fasiken på tiden...

Den 2012-10-17, kl 21:30:50
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
...att jag lärt mig lite andra inställningar på kameran. Det känns som att jag har hajat lite hur man ställer in med bländare och slutartid o allt..jesus det är ju en hel vetenskap!!
Har varit hemskt dålig på att ta bilder sista månaderna. Den har endast kommit fram vid bröllopen och några få gånger. Nu har jag bestämt att det ska bli ändring på det. Vi vill ju ha fina bilder på barnen som vi kan sätta i album sen. Blir konstigt om det skulle fattas flera månader helt plötsligt..
 
 
Bilderna på Oscar är från idag. Vi var inte välkomna in i Theos rum, endast pappsen, så vi fick underhålla oss på egen hand. Ugglan i fönstret köpte jag en varsin till barnens rum på Boulevard, gillar ugglor... Den lilla ugglan med mera färg är från Barcelona.
Porslinsdjuren är mina sen mååånga år tillbaka mend e bor numera i Oscars rum. Gillar dom fortfarande! Visst är dom söta?! :)
De sista bilderna är för någon månad sen, vi hälsade på Ville för första gången. Han gillade barnen väldigt mycket..kanske lite för mycket för deras smak..haha. Men så är han ju valp också. Han har blivit betydligt mycket större än vid denna tidpunkten.
 
Idag (eller ikväll snarare) tog jag mig en välförtjänt paus ifrån pluggandet. Det har varit lite för mycket av det "goda" och jag tröttnar då pang bom. Ska bli himlans skönt med LIA (praktik) i 2x2 veckor snart. Pratade med min handläggare i telefon förut och det fick mig att längta ännu mer! Hon var supertrevlig och ska skicka mig schemat så fort hon gjort klart det. :)
 
På måndag har vi prov igen. Denna gång i Medicinsk Terminologi...vilket betyder latin+grekiska ord, prefix och suffix osv.. Ja inte är det lätt inte men det sätter sig ändå på nåt konstigt vis. Vi har ännu inte fått tillbaka våra anatomi-prov men räknar med att de är rättade i början på nästa vecka. Känner mig trygg och är säker på att jag fått godkänt, men man vill ändå veta. Så man kan gå vidare.
 
Nu är det sängen för länge sen. Tjipp!

Onödigt!!

Den 2012-10-17, kl 12:37:08
Filed in | Kommentarer: 0

Gött, tänkte jag när jag skulle ställa mig i busskuren med tanke på att det regnade så förbannat. Den hjälpte mig inte ett dugg... Pga dumma människor som inte har ett hum om pengars värde. Nötter!


Duktig!

Den 2012-10-17, kl 07:30:01
Filed in | Kommentarer: 0

Theo har blivit såå bra på att klä på sig själv så man blir helt tårögd..haha.. Jag behöver knappt säga till förrän han kämpar på sig varje plagg. Stolta föräldrar men säkert en ännu stoltare Theo!
De har dukvärdar på hans avd. och det längtar han verkligen efter att bli. Så hemma är han och jag dukvärdar, jag lagar maten och han dukar. Hur bra är inte det?! :)
Det märks att han blir stor..snart fyra..jisses! :)


Bröllop nr 2

Den 2012-10-16, kl 21:55:03
Filed in | Kommentarer: 0

I fredags var det åter dags för bröllop... Mellan min svägerska och hennes sambo. :) Vi var på Dömle Herrgård och åt efter den borgerliga vigseln fem-rätters och drack vin till. Jag orkade/behövde inte dricka upp varje glas, även om det var gött! En dricker ju inte alltför ofta om man säger så..

Det var jättefint och trevligt! Efter de senaste bröllopen har vi fått frågan eller vad ska vi säga...pikar om att det kanske är vår tur nästa gång..?! Vem vet vem vet. Det får vi se... Det är ju inget man gör hux flux. :)


Klätterapan.

Den 2012-10-16, kl 21:49:02
Filed in | Kommentarer: 0

Han tar sig friheter denna lilla mannen...


Tittut!!

Den 2012-10-15, kl 21:42:51
Filed in | Kommentarer: 0

Roligast just nu är tittut för Oscar. Hela dagarna leker han tittut, haha.. Klämmer in sig på de allra minsta ställena och skriker: TITTUT!! :)


På god väg.

Den 2012-10-15, kl 21:39:42
Filed in | Kommentarer: 1

Badrummet ser inte så kul ut för tillfället men det tar sig bra ändå. Robin sliter varje helg och ledig tid för att hinna klart så fort som möjligt. Idag var hans snälla farbror här och satte in en ny brunn. Till helgen kommer en plattsättare och lägger in värmeslinga och flytspacklar golvet. Sen är det i princip bara fuktspärr och kakel kvar.. :)
Men allt tar längre tid än man tror så räknar inte med ett färdigt badrum förrän om en månad!
Den som väntar på nåt gott...


Brum brum.

Den 2012-10-13, kl 11:16:40
Filed in | Kommentarer: 1

Nöjda killar som följde med och handlade på Ica förut. Är lite trött idag..blev (ovanligt) sent för oss igår. Vi var utanför stan och åt god mat och drack en del vin..magen var inte så glad men vad gör det? Det var en väldigt fin eftermiddag iaf! ;)

Nu ska vi se vad denna dag har att erbjuda. Rensa i trädgården står högt upp på listan..samt att putsa fönster. Kul! :)


Ville

Den 2012-10-13, kl 00:41:55
Filed in | Kommentarer: 0

Hur söt får man bli?! :)


Klart.

Den 2012-10-10, kl 16:00:08
Filed in | Kommentarer: 0

Ytterligare ett prov avklarat. Känns skönt men ändå som en urvriden disktrasa..haha. Ska hämta barnen på dagis och leka lite innan matdags!! :)


Mer än nöjd!

Den 2012-10-09, kl 12:21:01
Filed in | Kommentarer: 0

Fick tillbaka provet som vi gjorde i torsdags. Det var i Hälso och sjukvårdsorganisation. Var superstressad inför det men det gick ju super! :):):)

Nu laddar vi för nästa...


Mulet och grått.

Den 2012-10-09, kl 08:24:45
Filed in | Kommentarer: 0

På väg mot skolan.. Imorrn har vi prov på rörelseapparaten, med skelett, muskler, sjukdomar frakturer osv.. Jag kan säga att jag tänker och drömmer latinska ord dygnet runt. Men det är väldigt väldigt roligt och intressant!


Härliga helg???

Den 2012-10-06, kl 21:51:54
Filed in | Kommentarer: 0

Det är ingen höjdare för nån när barnen gnäller från morgon till kväll. Har dessutom vart själv med barnen för Robin har grejat med badrumsrenoveringen. Var till stan, hem för lunch och vila, sen till maxi och vidare till Frida Per och Elsa. Där var det tack och lov nästintill gnällfritt och det tackar vi för! Vi grillade korv och hade det görtrevligt!! :)

På maxi mutades barnen med varsin hello-Kitty glass.. Det var skönt med lugn och ro i fem minuter. Hoppas på bättre dag imorrn. Då ska vi vara hemma och leka ute, rensa rabatter och höststäda. Kan bli en tur till Blomsterlandet också.. ;)

Ännu roligare är det att nåt i varmvattenberedaren gått sönder...alltså ingen dusch för mig..suck..


Sen sist...

Den 2012-10-05, kl 12:51:07
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Det har varit hektiska veckor sen sist. Men för att sammanfatta det kort så har jag/vi:
 
  • Fått Godkänt på provet. Jeey!
  • Pluggat pluggat och åter pluggat.
  • Renoverat badrum.
  • Bytt el-central och fått jordat i hela huset.
  • Varit på Frida och Pers bröllop (bilder kommer snart..) som var helt fantastiskt!!
  • Haft X antal sömnlösa nätter. Varför är inte barn synkade nattetid?!
  • Pluggar inför tenta på onsdag...rörelseapparaten. Vet ni vad m. gluteus maximus är? Stora sätesmuskeln och den får man lite lätt ont i när man inte är van att sitta så mycket som jag gör nuförtiden. :/
Nu tar vi helg!!

Pang bom bang.

Den 2012-10-05, kl 12:45:17
Filed in Allmänt | Kommentarer: 0
Irritation fick mig att börja skriva lite... haha..hur det kan vara.

Igår var det skottlossning och en man blev skjuten i bröstet mitt i ett område där det bor massor med barnfamiljer osv. Jag växte upp inte långt därifrån och jag har vänner som bor där det hände. Man blir minst sagt förbannad. Personligen tycker jag att de kan ta deras förbannade problem och uppgörelser, åka långt ut i de djupaste skogarna och ha ihjäl varandra där!!! Man gör inte upp om något mitt i idyllen där barn springer fritt, leker och känner sig trygga. Förbannade idioter!

Det som också gör mig förbannad är alla spekulationer här och där. Facebook och andra forum. Man kan spekulera hur länge som helst men varför lägga energi på sånt? Det startar bara rykten och osanningar.
Droppen var när polisen lägger ut en länk på sin facebook-sida och tackar allmänhet för tips i samband med händelsen. Toppen, tycker jag och jättebra skött av polisen som snabbt kunde gripa de inblandade. Då är det nån mupp som i kommentarerna länkar till flashbacks genomröööötna forum. Här finns mer info, skriver han. Men är du helt dum??! Info??! Snarare enskilds egna personliga spekulationer och analyser av händelsen.. Man blir mörkrädd..

© Headerbilder från Wallpapers Wide