Minisemester!

I torsdags morse styrde vi kosan mot Göteborg och framförallt Liseberg. Som Theo har väntat!!! Han var lite feg i början men sen blev han tuffare och tuffare ju längre dagen gick. Theo och Robin åkte en del medan jag och Oscar mest lekte i Kaninhuset. De träffade kaninerna och vågade sig på en vink i alla fall. Oscar ville gärna titta men då på avstånd. :)
 
Vi åkte lite karuseller och det roligaste enligt Oscar var Farfarsbilarna. Vi åkte den två gånger på fredagen men fy sjutton vilka köer...o för att inte tala på värme!! Ska absolut inte klaga på vädret men tillslut var vi så genomsvetta och färdiga att till och med barnen bad om att gå till hotellet. De tyckte det var jättespännande och började hoppa i sängen och sedan vila lite innan middagen. Maten var väl ingen höjdare men det var däremot barn- och lekrummet som låg i anslutning till restaurangen. Där fick barnen leka hur mycket som helst och de hade också en egen barnbuffé och efterrättsbuffé. Lyxigt värre. Mina barn är inte så lyxiga av sig utan lekte mest. Inte mycket till mat där inte.. Tippar på att värmen gjorde sitt! Lagom till att vi vuxna satt oss ner för att äta kommer Oscar och meddelar att han har bajsat! Såklart! Det var bara för Robin att åka upp och byta. När de kommer in i restaurangen igen hör jag en röst: -Mamma!! Ja har BAAAAAAJSAT!!!! -Åhh, vad bra..hmm...SCCHHHHH!!! får jag fram. Haha..lilla goingen. Det hördes lite fniss från övriga middagsgäster. Tur de flesta hade barn i samma ålder och förmodligen kände igen sig. :)
 
Lördagen började vi med frukost...oj vilken frukost!! Supergod men massor att välja mellan. Barnen åt helt ok och det kändes som en bra start. Tills vi åkte upp med hissen till 13:e våningen (högst upp) och tittar ut över ett Göteborg som inte längre syns i allt regn. Vi såg inte ens Skandinavium som ligger 50 m bort. Det var spöregn som jag aldrig sett spöregn förut. Det blixtrade och dundrade. Stod vid fönstret i rummet när blixten slog ner inte långt från oss följt av en jävla smäll. Jag hoppade högt för det vibrerade i rutan!!
 
Checkade ändå ut och frågade om de sålde paraply (vi hade inget regnskydd till vagn och inga regnjackor) men de var tyvärr (jorå) slut! Väntade ut regnet som avtog lite innan vi gick till Universeum. Vi  var själva på gatorna! inte en bil eller människa. :) Inne på universeum var det ingen kö men efter ett tag fylldes det på med folk. Barnen tyckte det var jättekul och speciellt Theo. Dinosaurierna var intressanta och han frågar fortfarande om det finns såna på riktigt. De såg riktiga ut och rörde sig och lät.. Oscar var lite smårädd och bröt ihop på slutet så vi fick gå därifrån. Ormarna gillade han däremot..o fiskarna!!
 
Tog ännu en tur på Liseberg när vi ändå var i närheten. Det blev succe! Inte speciellt mycket folk så knappt några köer. Det regnade lite i början men sen tittade solen fram. Theo vågade mycket mer och åkte karuseller som han vägrat dagen innan. Oscar kunde åka med i en hel del karuseller gratis med medföljande vuxen så det var toppen. Lite småskraj ibland men vissa älskade han.
 
Oscar var trött, sleten, ville inte äta och inte sova.. tråkigt!! Han dricker ju alltid i alla fall men det är inte alltid det räcker. Mat är ju också viktigt. Han gnällde och gnällde ju längre dagen gick. Så vi tog en sväng in till stan. Skulle hämta ut rabattcheckar i Nordstan och väl där frågade jag om Alfons Åberg på kulturhuset, som ingick i Göteborgspasset. Då var klockan 15.30 och tjejen berättar att de stänger 16 så det blev inget med det tyvärr. Dessutom hade vi passerat det på vägen till Nordstan. Typiskt men vi visste ju inte var det låg. :/ Det blev några affärer innan vi insåg att det var alldeles för mycket folk (förmodligen för fotbollsmatchen Real Madrid-Paris) så vi drog mot IKEA Bäckebol. Vi hade inget ärende dit på något vis men det var en mer lugn miljö att äta i för barnen och de kunde även leka lite. Perfekt! Oscar kämpade mot tröttheten men det kändes bra att han ändå fick i sig mat tillslut och att han inte somnade alltför tidigt. 18.45 rattade vi hemåt..trötta men väldigt nöjda med våran semester!!! Längtar redan till nästa gång! :)
 
Kan rekommendera Göteborgspasset för er som ska dit. Prisvärt! Vi betalade 340:-/pers genom ICA och då gick vi in på Liseberg två dagar, Universeum gratis (kostar 210:-/vuxen annars) och hade gratis parkering (annars 30:-/tim) så det lönade sig. Hade vi dessutom kommit in på Alfons Åberg så tjänar man verkligen in de där pengarna. En massa rabattkuponger fick man också. De använde vi inte men åker man dit igen kan de användas då. De räcker till 2014! :)
 
Eftersom jag är lite om mig och kring mig så såg jag att Coop hade erbjudande på Liseberg, köp tvådagars åkpass och betala för en. Det kostade alltså 210:- för Theo i två dagar. Även Robin köpte ett sånt kort. Då får de åka alla karuseller för barn.
 
Ingen kamera hade jag med mig denna gång. Kände att det blir för mycket även om det hade varit kul att få det dokumenterat. Men men...desto mer text. ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin S

Liseberg är ju så mysigt!!

2013-07-28 @ 22:06:07
URL: http://www.malinstolt.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide